Archief Oudenaarde gaat in zee met psychosociaal revalidatiecentrum Mirabello

OUDENAARDE

 – 

Het Archief Oudenaarde start een vrijwilligerswerking op met het psychosociaal revalidatiecentrum Mirabello. Dit centrum begeleidt volwassenen met een psychosociale of psychiatrische problematiek via een intensief hersteltraject, waaronder ook het aanbieden van werk.

PAUL DARRAGAS

“De samenwerking met de vzw Mirabello komt er eigenlijk op basis van het matchen van vraag en aanbod naar vrijwilligerswerk”, zegt schepen van Cultuur Stefaan Vercamer (CD&V). “Voor de selectie van het moderne archief van onze diensten Bevolking en Ruimtelijke Ordening waren we op zoek naar vrijwilligers. Mirabello was op zoek naar projecten voor hun cliënten, die hen toelaten om stapsgewijs terug voeling te krijgen met het werkveld. Het vrijwilligerswerk vormt hierbij een ideale opstap.”

De vzw Mirabello, die in Oudenaarde een vestiging heeft, werkte voor kortere projecten al samen met onder andere de stedelijke bibliotheek, basisschool KBO Nederename, de Loose Hoveniers en woonzorgcentrum Scheldekant. “De afspraak is om voortaan een groep van drie tot vijf vrijwilligers onder begeleiding in het archief te laten werken”, zegt Vercamer. “Deze samenwerking omvat een project van langere duur, waarbij de vrijwilligers ons helpen om aan efficiënte en performante archiefvorming te werken en zij een positieve werkervaring kunnen opdoen die hen kan sterken in hun psychosociaal herstel. Bij een positieve evaluatie kan deze samenwerking mogelijk nog uitgebreid worden. Uiteraard zal in het licht van de huidige coronasituatie nagegaan worden of veilig kan opgestart worden.”

Meer info over de werking van Mirabello via www.rcmirabello.be.

  • Het Nieuwsblad – 2/12/2021 –